achtergrond

Intensief Magazine is een studentenmaandblad voor levensbeschouwing, maatschappij en cultuur. Het wordt acht keer per jaar uitgegeven door het GSp (Studentenplatform voor Levensbeschouwing in Groningen). Hoewel verbonden aan dit GSp, is het geen clubblaadje. Religie, samenleving, politiek en cultuur komen allemaal aan bod in het 32 pagina's tellende magazine. Dit betekent dat elke editie beschouwingen, betogen, recensies en een diepgaand interview bevat.

Korte geschiedenis
Intensief Magazine bestaat sinds 1974, al heette het destijds nog enkel Intensief. Intensief was het informatiebulletin van het Groninger studentenpastoraat en veel van de artikelen waren aan dat studentenpastoraat verwant. Vanaf het begin van de jaren '90 werd Intensief steeds meer een magazine, wat ook de naamsverandering tot gevolg had. Intensief Magazine profileerde zich met een strakkere vormgeving, meer vaste rubrieken, interviews en reportages. Niet langer een bulletin, maar een volwaardig maandblad.

Met de recente naamsverandering van het GSp - van Groninger Studentenpastoraat naar Studentenplatform voor Levensbeschouwing, groeit ook Intensief Magazine verder. Zoals het GSp een platform wil zijn waar studenten zich kunnen verdiepen in hun eigen en andermans levensbeschouwing, zo wil Intensief Magazine een podium bieden waar studenten met interesse in levensbeschouwing en maatschappij met elkaar van gedachte kunnen wisselen.