Interview: De weg naar Den Haag


Tekst Peter van der Beek

22 November kan Nederland kiezen uit een van de 24 partijen die mee doen aan de verkiezingen. U kent de grote partijen en waarschijnlijk een paar nieuwkomers zoals EénNL en Partij voor de Dieren, maar heeft u ooit gehoord van de Partij tegen de overbevolking of de Partij voor de mens en alle overige aardbewoners? Intensief Magazine neemt een kijkje in de kelders van de politieke arena en zoekt contact met de Groen Vrij Internet Partij (GV), de Solide multiculturele partij (SMP) en de Liberaal democratische partij (LD). Drie partijen die genoeg ideeën hebben voor een zetel, maar nog te weinig stemmers. Een interviewsessie over dromen, bijzondere verbanden, gebrek aan realiteitszin, maar vooral de wil tot veranderen.

De tijd is rijp voor een nieuwe vorm van democratie.”, begint dhr. W. Bruining, lijsttrekker van de in augustus opgerichte Groen Vrij Internet Partij. “De moderne mens is gewend om op internet en in games in seconden te beslissen, maar in de politiek mag hij niet meer dan eens in de vier jaar als een analfabeet een kruisje zetten. Via onze website kunnen leden van onze partij hun mening geven en hun stem uitbrengen over standpunten, die wij vervolgens vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. Daarnaast zijn wij groen vrij. Er zijn ruim één miljoen cannabisgebruikers die niet gerespecteerd worden door de staat, zij vormen een van de laatste, duidelijk gediscrimineerde groepen in Nederland.

" Het handhaven, tegen beter weten in, van de onrechtvaardige anticannabis wetgeving, is slecht voor het normbesef van deze maatschappij en daar moet een eind aan komen. Mensen moeten legaal een aantal wietplantjes kunnen bezitten. Wat we in tegenstelling tot sommige grote partijen dus niet willen, zijn staatskwekerijen. Dat is even idioot als een Arabisch land waar alcohol verboden is, en de staat bier gaat brouwen.”

________________________________________________________

Sommige artikelen zijn online alleen beschikbaar voor betalende abonnees. Bent u geinteresseerd in een abonnement op Intensief magazine? Neem dan contact met ons op.